2014. március 9., vasárnap

Hm, majd egy hónapja írtam útóljára ide. Ebből is látszik, hogy mennyire nem történik semmi velem, a tanuláson kívül.
De tényleg. Órákra járok, barátokkal találkozom, párommal töltöm az időt, japánozok, tanulok. És slussz. Ebből azért nehéz lenne regényt írni :D.
Ami talán érdekesebb, hogy ebben a félévben főleg a szakirányos tárgyaim dominálnak, így a teljes évfolyamot ritkán látom együtt. Mi pedig a növénybiológia szakon mindösszesen 4-en vagyunk az idei évfolyamban. (Na jó, 5-en, de az ötödik amolyan hol van, hol nincs állapotú). Úgyhogy sokszor roppant családias hangvételű az előadás :D. Kicsit furcsa, mert bár az ökológián se voltunk sokan anno, azért Bsc-n mégis csak nagyobb arányokkal operáltunk :D. Viszont hamar összeszokott a csapat, és nincsenek klikkesedések, ami kellemes meglepetés volt. Az elején ugyanis aggódtam, hogy hogy jövünk ki majd egymással, hiszen ha egy ekkora társaságban van ellentét, az könnyen ki fog ütközni. Ám még mindenki mindenkivel jól kijön, és segítünk egymásnak. Persze meg van a legokosabb, és legkedvesebb diák is, legalábbis a tanári szempontból, de ezt el kell fogadni. És alapvetően bírom őt, így aztán annyira nem zavar. Csak néha. Amikor nagyon látványos a dolog. :D Mondjuk a nemek aránya elég kiegyensúlyozatlan, mert 3 lány, és egy fiú (illetve az ötödik is fiú). Úgyhogy nő uralom van :D.

Furcsa, hogy az eddig megszokott, sőt az előző félévben is tapasztaltakhoz képest, most év közben alig van zh-nk. Összvisz talán 3, ha lesz. Úgyhogy a tanulásra annyira nem vagyunk rá kényszerítve, ergo félév végén szívni fogunk...mert hát a lustaság fél egészség elve alapján nem nagyon tanulunk. Na meg a tanáraink is nagyon lazák, így ppt-k sem nagyon vannak felrakva, ezzel nehezítve a tanulást. :D

Ha már egészség, akkor neki álltunk testmozgást is végezni, hetente egyszer esténként úszni járunk barátommal és szobatársával. Az első alkalom igen érdekes volt, amikor rájöttem, hogy igen, nem ártana visszaszerezni a kondimat. Úgyhogy várom a jó időt is, mert futni is szeretnék eljárni, de egyrészt esőben, hidegben ki rugdosni sem lehet a koliból, másrészt mocsári szörnyeset sem akarnék játszani.

Azt hiszem, ennyi az, ami tényleg érdekesebb lehet. Jön a jó idő, úgyhogy mindenki spurizzon kifelé a szabadba ;).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése