2014. július 12., szombat

Welcome to the laboratory

Az elmúlt két hetet leginkább labormunkával töltöttem az egyetemi városkában. Nincs ezzel semmi gond, leszámítva az első napokat, amikor az ember enyhe halálfélelemmel kocog befelé, és azért fohászkodik, hogy ne rontson el semmit, ne törjön össze semmit, és még a gépek se menjenek tönkre a keze alatt. Az már csak hab a tortán, hogy nem ártana érteni is mit csinálok és miért.
Az elmúlt napokat kb. így tudnám jellemezni:



1.
Eleve az, hogy a legelejéről vegyünk végig egy kísérletsorozatot, amire már alig emlékszem...no problem. De hogy még másnak is én mutassam be azt amit tudok? :D.
Úgyhogy az első nap leginkább azzal telt, hogy jegyzeteltünk, próbáltuk megjegyezni mit és hol találunk, és kiscsibeként követtük a témavezetőt. Bár személyes kedvencem még mindig az, hogy: "- Nos, ha ilyen hangja van, akkor jól működik.
- És milyen hangja akkor, amikor gáz van?
- Rá fogtok jönni." :D Jó, persze a végére kiderítettük, hogy mély hangja van, de azért ez vicces volt.

2.
Ahogy lassan, de biztosan haladtunk a lépésekkel a következőre jöttem rá:
a, pipettázni marhára nem annyira egyszerű, mint ahogyan kinéz
b, ha azt hiszem, hogy elrontottam valamit, akkor igen, tényleg elrontottam valamit
c, az, hogy a profik hogyan csinálják csak arra jó, hogy rájöjj, cirka 200-300 év és már neked is menni fog ilyen jól és ilyen gyorsan
d, amikor épp rossz passzban vagy, pont akkor kellene a legjobban teljesítened...esélytelen :D
e, a kit mire is emlékeztet az eppendorf cső rajza jó játék, de csak addig, amíg nem kell huzamosabb ideig komolynak maradnod
f, lehet bármilyen profi a témavezető abban, hogy ne szedje le a fejed, ha valamit elrontasz, azért az látszódni fog rajta, amikor megzuhan mert rájön, valami marhára nem megy neked (lehet ebből kellene a szakdogát írni...)
g, a köpeny arra jó, hogy megsülj a laborban
h, a jó társaság akkor is segít, amikor már legszívesebben összeesnél a fáradtságtól :D
i, az RNS-t könnyebb elhagyni, mint a legtöbb cuccomat...
és végül, j, amikor azt hiszed, hogy már megy neked a dolog, és közlik veled, hogy akkor most mindent egyedül csináltok, a következőt fogod érezni:


És minden egyes nap végére így érzed magad:


:D
Mindezek ellenére élvezem. Ha leszámítjuk a bizonytalankodást, meg a magamba fordulást amikor rájövök, hogy egen ezt most elk....tam, akkor csak a jó dolgok maradnak: kedves emberek, jó hangulat, tapasztalat szerzés.
És ha már labor, akkor a rajzolgatás sem maradhat el...





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése